header image header image header image header image header image header image
   

Fietsen en wandelen


Natuur

Omgeving Zeewolde

Omgeving Harderwijk

 

Fietsroute Het Veluwemeer

Tijdens deze fietstocht wordt u door de geschiedenis van het Veluwerandmerengebied geleid. Onderweg komt u langs diverse relicten uit de rijke historie van dit gebied. En door de verhalen uit het verleden leert u dit landschap met andere ogen bekijken. Naast de vele bijzondere verhalen over de vroege middeleeuwen en de vrijwel intact gebleven vestingstad Elburg, voert de fietstocht u door de prachtige natuurgebieden. 

Startpunt 
Het Informatiecentrum Veluwerandmeren is leuk voor jong en oud. Op speelse en interactieve wijze komt u er in korte tijd veel te weten over de recreatie en natuur in het Veluwerandmerengebied. Ook historie en waterbeheer komen uitgebreid aan bod. Vanaf het dakterras heeft u trouwens een geweldig uitzicht. Op deze locatie begint uw fietstocht. 

Fietsroute Het Veluwemeer (pdf) 

Fietsroute Nijkerk

Dit is een fietsroute waarbij u diverse bezienswaardigheden tegen komt. Een voorbeeld van zo'n bezienswaardigheid is Stoomgemaal 'Hertog Reijnout' die van 1883 tot 1983 de polder Arkemheen heeft droog gehouden. Natuurlijk kunt u de prachtige oude stoommachine bewonderen. 

Ook ziet u onderweg de oorspronkelijke korenmolen. In 1899 werd een complete molen vanuit de Zaanstreek naar Putten vervoerd ter vervanging van de molen 't Hert. Prachtig om te bekijken tijdens uw fietsroute. 

Klik hier voor de fietsroute. De lengte van de fietsroute is 30 km en kan eventueel naar wens uitgebreid worden met 12 km. 

Startpunt
De route start bij Station Nijkerk. 

Fietsen en wandelen Nationale Park De Hoge Veluwe

Fietsen in Nationaal Park De Hoge Veluwe in Gelderland is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Helemaal omdat u gratis gebruik kunt maken van de zogenaamde Witte Fietsen. Deze kunt u overal pakken om te gebruiken, maar mocht u uw eigen fiets mee hebben kunt u deze uiteraard ook meenemen. 

Het park kent bijna 40 kilometer aan fietspaden. Dit netwerk loodst u langs alle landschapstypes van het park: loof-, naald- en gemengde bossen, over natte en droge heidevelden en door stuifzandlandschappen. 

Er zijn uitgebreide fietsroutes voor u samengesteld welke via een plattegrond of via GPS coördinaten zijn te raadplegen.

Wandelen in het Nationale Park De Hoge Veluwe is een bijzondere ervaring. Er zijn talloze gemarkeerde wandelroutes die u zelf, aan de hand van gekleurde paaltjes, kunt volgen. De paden doorkruisen alle landschapstypen die De Hoge Veluwe rijk is; van natuurlijk grove dennenbos tot heideveld, van stuifzand tot parkbos. Ook zijn er lange-afstandsroutes, GPS mogelijkheden en themawandelingen. 

Bekijkt u hier de mogelijkheden. 

Het park ligt op 30 minuten rijden vanaf Zeewolde. 

Wandelroute Zeewolde

Een 900 hectare groot natuurgebied in het Horsterwold waar natuurlijke processen volop de ruimte krijgen. Het gebied wordt begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor een
gevarieerde vegetatie. Door begrazing ontstaan er mooie overgangen tussen grasland, struiken en struweel, en opgaand bos. Verschillende planten- en diersoorten vinden een plek om te kunnen groeien en leven. Dit is een prachtige wandelroute, met als startpunt Zeewolde. 
 
Wandelroute Zeewolde (pdf) 

Plan hier uw route vanaf Golf Residentie Harderwold. 

*
*
*
*


Verzenden