header image header image header image header image header image
   

Harderwijk


Hanzestad Harderwijk

Leuke winkels

Beken

 

Bezoek Hanzestad Harderwijk

Harderwijk is een aantrekkelijke stad en ontvangt jaarlijkse 2,5 miljoen bezoekers en toeristen. Met de Veluwe als achtertuin en het Wolderwijd naast de stad heeft Harderwijk enorm veel te bieden. Een sfeervolle binnenstad met pleinen, brinken, terrassen en sterrenrestaurants. 

Hier kunt u zich zeker vermaken! Een dagje Harderwijk combineert u gemakkelijk met uw vakantie bij Golf Residentie Harderwold. Het centrum van Harderwijk ligt op zeer korte afstand van Golf Residentie Harderwold. U bent er binnen een paar minuten met de auto. 

Historie Harderwijk

Als u met of zonder stadsgids door de stad wandelt proeft u nog de rijke historie. De stadsmuur, de herenhuizen en gebouwen van de voormalige universiteit en het klooster kenmerken een lange geschiedenis. In de oude gebouwen zijn nu winkels, restaurants, galeries en culturele organisaties gevestigd.

De botters in de oude haven doen nog denken aan het visserijverleden op de Zuiderzee. Harderwijk is van oudsher een Hanzestad en is nu aangesloten bij het internationale Hanzeverbond.
 

Activiteiten

Elk jaar zijn er zeer leuke evenementen zoals de Hanzemarkten in juli, de Aaltjesdagen in juni en het cultureel festival Lalaland in mei. 

In het Dolfinarium verwelkomen de zeezoogdieren u met spetterende shows (winterperiode gesloten). De Zwaluwhoeve is één van de meest populaire wellnesscentra van Nederland. Wanneer u een bezoek brengt aan De Zwaluwhoeve, hebben wij voor u een speciale voucher voor een gratis kopje koffie of thee met wat lekkers. Op de Vischmarkt in Harderwijk kunt u heerlijk eten in één van de toprestaurants. 

De ondernemende, open en ontspannen sfeer van deze stad in een mooie omgeving nodigt u uit voor een kort of lang verblijf. 

Water

Aan de kust van Harderwijk ligt het strandeiland met de gezellige boulevard. Het strandeiland is een unieke plek, pal naast de oude binnenstad, met veel vertier. Op het Wolderwijd en het Veluwemeer zijn veel jachthavens te vinden en kunt u volop genieten van de vele watersportmogelijkheden.

Naast de talrijke mogelijkheden voor watersport, kunt u ook een boot huren en een dag varen. Tussendoor uitstappen bij het centrum van Harderwijk of een ander leuk stadje wat u tegen komt. 

Bossen en beken

Aan de andere kant van de stad ligt de Veluwe. Hier strekken bossen, beken, heidevelden en zandverstuiving zich uit tot een uniek natuurgebied. Het Harderwijker bos en het Beekhuizerzand, de Hierdense beek en het landelijke Hierden vormen een mooi decor voor een wandel- of fietstocht.
*
*
*
*


Verzenden