header image header image header image header image header image
   

Het Veluwemeer


De Veluwe en Flevoland

Varen

Strand

 

Het Veluwemeer

Het Veluwemeer is een langwerpig meer tussen de noordelijke Veluwe en oostelijk Flevoland. Het is één van de Veluwerandmeren die zijn gecreëerd na de inpoldering van het IJsselmeer. In het zuidwesten, voorbij het aquaduct bij Harderwijk, grenst het Veluwemeer aan het Wolderwijd. In het noordoosten, voorbij de brug bij Elburg, grenst het aan het Drontermeer. Het meer wordt onder andere gevoed door de Hierdensche Beek.

Het Veluwemeer biedt diverse recreatiemogelijkheden. Wanneer u een korte vakantie plant bij Golf Residentie Harderwold dan raden wij zeker een bezoek aan bij het Veluwemeer. Ook wanneer u een appartement heeft gekocht, weten wij zeker dat u hier vaak te vinden bent. 
 

Water- en strandrecreatie

Het Veluwemeer vervult een belangrijke toeristische functie, hoofdzakelijk water- en strandrecreatie. 
Een dagje stand of een dagje surfen behoort tot de mogelijkheden, maar een wandeling langs het water is ook de moeite waard.

Fietsroute Het Veluwemeer

Tijdens deze fietstocht wordt u door de geschiedenis van het Veluwerandmerengebied geleid. Onderweg komt u langs diverse relicten uit de rijke historie van dit gebied. En door de verhalen uit het verleden leert u dit landschap met andere ogen bekijken. Naast de vele bijzondere verhalen over de vroege middeleeuwen en de vrijwel intact gebleven vestingstad Elburg, voert de fietstocht u door de prachtige natuurgebieden. 

Startpunt 
Het Informatiecentrum Veluwerandmeren is leuk voor jong en oud. Op speelse en interactieve wijze komt u er in korte tijd veel te weten over de recreatie en natuur in het Veluwerandmerengebied. Ook historie en waterbeheer komen uitgebreid aan bod. Vanaf het dakterras heeft u trouwens een geweldig uitzicht. Op deze locatie begint uw fietstocht. 

Fietsroute Het Veluwemeer (pdf) 


*
*
*
*


Verzenden